בית / פיתוח אישי / מוטיבציה / 10 טיפים למוטיבציה פנימית

10 טיפים למוטיבציה פנימית

10 טיפים למוטיבציה

מאמר ראשון בסדרה זו, עוסק בטיפים (של אלופים), דרכים ושיטות פרקטיות שהוכיחו את עצמן במשך עשרות ואפילו מאות שנים. שילוב מוצלח של כמה מן הטיפים שאתם מתחברים אליהם באופן אישי, כמעט בוודאות יעזרו לכם להשיג את המטרות שלכם.

השגת המטרות שלכם היא לא רק "משעמת עצמית" ו"מחוייבות עמוקה". זה בעיקר ה"למה"? שלכם, כלומר הסיבה הפנימית האמיתית לכך שאתם רוצים להשיג את המטרה שהצבתם לעצמכם. סיבות אמיתיות הביאו את גדולי האנשים בעולם להשיג את כל מה שביקשו.

וכמובן המוטיבציה הפנימית שבאה בהתאמה לסיבה העמוקה והאישית שלכם ונותנת לכם פוקוס וצלילות לעבר המטרה.

הדבר האחרון שאותו יש לזכור, להבין וליישם בסדרת המוטיבציה שלנו היא העובדה ש – "מוטיבציה ללא פעולה – היא לא יותר מאשליה".

אז הנה הרשימה לפניכם:

 

1. עקוב אחר ההתקדמות שלך

תיצרו "תרשים בן פרנקלין" פשוט בכדי לעקוב אחר ההתקדמות שלכם מול המטרות שבחרתם. מי שלא מכיר את התרשים המפורסם של בנג'מין פרנקלין מומלץ קודם לקרוא ולהבין כיצד עובד התרשים (שלו פרנקלין מייחס את ההצלחה שלו דרך עגב) טבלה זו היא לא רק למטרות מידע והיכולת ולראות כיצד הצלחתם לעמוד במטרות שלכם בשבוע שעבר. המטרה העיקרית של הטבלה, היא לעורר בנו מוטיבציה פנימית ולשמור על קשר עם המטרות שלנו. אם אני מקפיד על בדיקת התרשים שלי בכל יום, ומסמן V בכל פעם שאני עומד במטרות שלי ו-X  כאשר אני לא עומד בהם. ובכן, בגדול לא משנה כיצד תעקוב אחר ההתקדמות שלך, העיקר זה לעקוב אחר ההתקדמות שלך. לא פחות חשוב זה לשבח את עצמך כשעמדת ברוב הדברים שהצבת לעצמך! וגם אם יהיו לך כמה Xים על התרשים שלך, זה בסדר. אל תתנן לכמה Xים לעצור אותך מלהמשיך. תשאף לזכות ב יותר סימני V בפעם הבאה.

 

2. אל תשאף ליותר מדי על ההתחלה

כשאני חושב על תוכנית אימונים חדשה, או כל מטרה נוספת שאני מציב לעצמי, אני מת כבר להתחיל אותה ברבאק!  אני מלא התרגשות וההתלהבות שלא יודעת גבולות. ואין לי את התחושה של הגבלה עצמית. אני חושב שאני יכול לעשות כל דבר. ולא עובר זמן רב לפני שאני לומד שכנראה שי לי מגבלות וההתלהבות שלי מתחילה לדעוך.

ובכן, גורם מוטיבציה גדול שלמדתי, הוא שכאשר יש לך כל כך הרבה אנרגיה בתחילת הדרך ואתה רוצה להיכנס All-in , תתאפק. אל תתן לעצמך לעשות את כל שאתה רוצה לעשות. רק לעצמך לעשות רק 50-75 אחוז ממה שאתה רוצה לעשות. ואז, תתכנן את דרך הפעולה שבה תגדיל באיטיות את המאמץ שלך לאורך זמן. לדוגמא, אם אני רוצה להתחיל בריצה, אני בטוח שאוכל לרוץ 5 קילומטר כבר על ההתחלה. אבל במקום לתת לעצמי לעשות את זה, אני מתחיל רק בריצת אלפיים. כשאני עושה את האלפיים, אני בטוח שאני יכול לעשות יותר! אבל אני לא נותן לעצמי. לאחר אימון אני כבר מצפה לאימון הבא, שבו אני נותן לעצמי לרוץ 2500. אני אוגר את האנרגיה שלי ומרסן אותה, רותם אותה, כמו כור גרעיני, שצורך רק אחוז קטן מהמשאבים שלו אבל מייצר המון אנרגיה.

 

קבוצת מוטיבציה

3. הצטרף לקבוצה שתעזור לך להישאר ממוקד ומלא מוטיבציה

כשהגעתי לתובנה החשובה שאני יכול להתמיד רק בענף ספורט קבוצתי בו יש לך תמיכה, חברה, שייכות, תחרותיות וכמובן ענף כייפי עם עניין רב – הייתי כבר מזמן בתוך זה… לא הצלחתי להתמיד בחדר כושר – כי שם אתה לרוב מתאמן לבד ולא יוצא ללכת עם שותף קבוע. ריצה, היא ספורט מעולה אבל לרוב אינדיבידואליסטי ולכן היה לי קשה לצאת לבד לריצות ארוכות. למרות זאת, גיליתי שבאימוני ג'יו-ג'יטסו ברזילאי ואיגרוף הצלחתי להתמיד למרות פציעות, הפסקות וכד' – כבר 8 שנים.  קבלתי שם המון טיפים ועצות וגם לא מעט מוטיבציה כאשר חשבתי להפסיק. תלכו על משהו שיהיה לכם קל להתמיד בו, זה הכי חשוב. ולוקח קצת זמן עד שמגלים מה זה.

 

4. תתלו תמונה של המטרה שלכם במקום מרכזי

תתלו אותה על המקרר או על המראה במקלחת. תדמיין את המטרה שלך בדיוק איך שאתה רואה אותה. אם זה טיול לתאילנד, סכום מסויים במשכורת החודשית או בית שתמיד חלמת לגור בו (גם אם זה בשכירות כרגע J) או אולי מטרות מתחום הבריאות והכושר כמו לרוץ מרתון, קוביות בבטן או ירידה של כמה קילוגרמים עודפים. לא משנה מה זה, לראות ולהרגיש את המטרה שלך מול העיניים הוא תמיד גורם מוטיבציה חזק שדוחף אותך להגשים אותה.

תמצאו למשל תמונה באינטרנט, של מישהו שהייתם רוצים להיות א משהו שהייתם רוצים להשיג. תקחו למשל את הגוף האידאלי מבחינתכם ותדביקו את הראש שלכם במקום. או תדביקו את התמונה שלכם ממש על חופה המדהים של קו-פיפי בתאילנד. ואז תקחו את התמונה ותדביקו אותה במקום שתוכלו לראות אותה על בסיס שעתי. זה יכול להיות בסלולרי או על השולחן שלכם. לאט לאט התחושה המוחשית של התמונה תכנס לתת מודע שלכם ובאופן בלתי נראה הוא יתחיל לעבוד ע"מ להשיג את אותה מטרה וגם ימקד אתכם עוד יותר. המיקוד והריכוז ישמרו על המוטיבציה שלכם לאורך זמן. זכרו, תמיד כשאנו מאבדים את הפוקוס אל מטרה מסויימת כך גם יורדת רמת המוטיבציה שלנו.

 

5. פשוט תתחילו

לפעמים יש ימים כאלו שלא בא לכם לצאת מהבית ולהתחיל את היום שלכם. פשוט לא בא לכם לצאת הדלת ולהתחיל ולתקוף את המטרות. אז במקום לחשוב על כמה זה קשה, וכמה זמן זה ייקח, פשוט תגידו לעצמכם את המנטרה החזקה ביותר להתגברות על דחיינות – תגידו לעצמכם בכל רם "תעשה את זה עכשיו" X 3  ופשוט תקומו ותתחילו לעשות את מה שצריך.

אם למשל אתה חושבים לצאת לריצה ומרגישים עייפים, וזה נראה נורא קשה לדמיין את עצמכם רצים פתאום כשאתם שוכבים על הספה. אך ברגע  שתתחילו, זה אף פעם לא קשה כמו שחשבתם שזה יהיה. הטיפ הזה עובד בשביל בכל פעם. אז במקום לחשוב על כמה זה קשה, וכמה זמן זה ייקח, פשוט תגידו בקול רם את המנטרה – "תעשה את זה עכשיו" "תעשה את זה עכשיו" "תעשה את זה עכשיו" ואז תקומו ופשוט תתחילו ותווכחו עד כמה זה לא היה כזה קשה.

 

תענוג מוטיבציה

6. תהפכו את זה לתענוג

לפעמים הסיבה לכך שאנו לא עושים משהו או דוחים אותו היא העובדה שזה נתפס בעינינו כעבודה קשה. וזה לבסוף מונע מאיתנו להשיג את המטרות שלנו.

אני בטוח שללכת לחדר כושר או אימון אחרי יום עבודה ארוך נראה כמשהו קשה, אבל הרעיון פה להפוך את אותו הדבר לעניין כיפי. ואם הפעילות הזו תהפוך למשהו כיפי, אתם תצפו לזה בקוצר רוח. אין כאן דרך אחת ולכל אחד יש את המניעים שלו והוא שואף הנעה והנאה מדברים שונים. אם אנו עוסקים בהרגלים, אז לא מעט מחקרים מוכיחים שאם "תפנקו" את עצמכם במשהו – למשל שייק בריאות טעים מיד לאחר האימון ותחזרו על הרגל זה מספיק פעמים עד שהוא יתפס, המוח שלכם יזהה את תהליך הכושר "כדרך להשיג את השייק" ואז זה יהפוך לתבנית אחת, וידחוף אותכם להתאמן בכדי לזכות בשייק הנחשק. בעצם זו סוג של התניה קלאסית של פאבלוב.

 

7. תנו לזה זמן, תהיו סבלניים.

זה בטוח נשמע יותר פשוט ממה שזה באמת, אבל הבעיה עם רבים מאיתנו שאנחנו רוצים לראות תוצאות, ומהר! כשאתם חושבים על המטרות שלכם, תחשבו לטווח ארוך. אם תרצו למשל לרדת במשקל, לא תוכלו להשיל קילוגרמים רבים תוך שבוע (לפחות לא בדרך טבעית). או אם פתאום תרצו לרוץ מרתון בשבוע הבא, אז כנראה שלא תצליחו. אז אם אתם לא רואים את שתוצאות הרצויות בטווח הקצר, אל תוותרו… תנו לזה זמן. אתם לא מצפים לזרוע זרעים של פרח יפה ולראות אותו פורח כבר בשבוע הבא. בינתיים, תהנו מהתהליך

 

8. תפרקו את המטרות, ל"מיני מטרות"

לפעמים המטרות הגדולות וארוכות הטווח נראות לנו לא הגיוניותולא תמיד אפשריות, ולאחר מספר שבועות אנחנו עלולים לאבד את המוטיבציה שליוותה אותנו בתחילת הדרך, מאחר ואנו יודעים שיקח לנו לפחות עוד חצי שנה או אפילו שנה להגיע למטרה שלנו. בינינו, קשה לשמור על רמת  מוטיבציה אחידה לפרקי זמן ארוכים. מה הפיתרון?

להציב "תתי מטרות" או מיני-מטרות כמו שאני קורא להם, לשים אותם בדו"ח אקסל, לאוסיף תאריכים ולמלא אותם בצבעים בסיום הביצוע. כך בעצם ניתן יהיה לראות את ההתקדמות שלנו ולשמור על מוטיבציה אחידה או אפילו גבוהה יותר.

 

9. תמצאו מקורות השראה על בסיס יומי

השראה היא הדרך הטובה ביותר להשיג מוטיבציה. אפשר למצוא אות בכל מקום. חפשו השראה בכל וזה יעזור לכם לשמור על רמת מוטיבציה אחידה לאורך הזמן. להלו מקורות השראה לדוגמא:

  • בלוגים כמו זה
  • סיפורי הצלחה באינטרנט
  • ספרי אוטוביוגרפיה של אנשים גדולים (בנג'מין פרנקלין, סם וולטון, צ'רצ'יל ועוד…)
  • פורומים
  • משפחה וחברים
  • ציטוטים של אנשים גדולים
  • מוזיקה
  • תמונות
  • אנשים שתפגשו לאורך הדרך.

 

10. תרשמו למסגרת, לקורס או אפילו תקחו קואוצ'ר

הדבר יעורר בכם מוטיבציה לפחות לבוא לשיעור או לפגישה. מודל זה ניתן ליישום מול כל מטרה ששמתם לעצמכם. מודל זה יקר ללא ספק, אבל אחד שלבטח יניב תוצאות. אם תחשפו קצת באינטרנט או תשאלו חברים תוכלו למצוא קורסים או מאמנים אישיים במחירים סבירים שעדיין ייתנו תמורה הוגנת אם לא יותר.

 

 

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppShare

תגובות

אולי יעניין אותך גם

5 דברים שחשוב לדעת רגע לפני שאתם מחליטים לוותר

לפעמים נראה כי אין לנו עוד כוח להתמודד עם בעיה מסוימת ואנחנו פשוט מחליטים לוותר. ...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *