בית / לחיות נכון / 5 הרגלים שאנשים מצליחים עושים לפני השינה

5 הרגלים שאנשים מצליחים עושים לפני השינה

כולנו שמענו את הסיפורים על אנשים מאוד מצליחים המתעוררים מוקדם בכל יום ומספיקים לכבוש את העולם לפני שרובנו שתינו את קפה הבוקר שלנו. אבל מה לגבי החלק ההפוך של אותו יום, רגע לפני שהם הולכים לישון? מה אנשים מצליחים עושים לפני שהם הולכים לישון? רוצים לדעת את הסוד? הם מכינים לעצמם יום פרודוקיטיבי עוד יותר למחרת.

הנה בפניכם שישה הרגלי שינה של אנשים מוצלחים ביותר.

 

1. תקראו שעה לפי השינה

האיש העשיר בעולם, ביל גייטס הוא קורא נלהב. בכל לילה לפני השינה, הוא מבלה שעה בקריאת ספרים, בנושאים שונים, החל מספרים על "בריאות הציבור" ועד לספרי היסטוריה שונים. לטענתו זה עוזר לו גם בהירדמות.

מלבד היתרונות הברורים של רכישת ידע חדש, קריאה יומית הוכחה גם כמפחיתת לחצים ומשפרת את הזיכרון.

יתרון גדול נוסף מקריאת ספר לפני השינה הוא שהקריאה יכולה לשפר את בריאות המוח בטווח הארוך. בכל פעם שאתה קורא, זה אימון מנטלי למוח שלך.

 

2. תתנתקו

נקודת המפנה האישית בחייה של אריאנה הפינגטון הגיעה בצורה של עצם לחי שבורה וארבעה חתכים מכוערים מעל העין הימנית כתוצאה מנפילה שנגרמה מעייפות וחוסר שינה. מאז היא הפכה לאוונג'ליסטית נלהבת של תנועת "הניתוק". מאז היא מניחה את הנייד שלה בחדר אחר ולא נרדמת אתו יותר. אכן, מחקרים מדעיים מראים שהיא כנראה עלתה על משהו…

לדברי ד"ר צ'ארלס צייסלר, פרופסור לרפואת שינה באוניברסיטת הרווארד, "אורות בוהקים המיוצרים על ידי מסכי הטלפון הסלולרי שלנו, משבשים את קצב השינה הטבעי של גופנו ולמעשה מהווים לגוף טריגר הגורם לו לחשוב שאנו כרגע באמצע היום". אורות הבוקעים מהנייד, שולחים הוראה למוח שלנו שבתורו משחרר חומרים כימיים מסויימים, הגורמים לנו להירדם לאט יותר. לכן, אם אתם רוצים לישון טוב עוד יותר, תטעינו את הטלפון הנייד בחדר אחר.

 

3. תעשו מדיטציה

מלכת התקשורת אופרה ווינפרי תומכת זה זמן רב במדיטציה. אין ספק, שיש לוח זמנים עמוס הגורם לה להיות עסוקה בכל שעות היום ואין דרך טובה יותר להירגע בסופו של יום לחוץ, מאשר עם מדיטציה ממוקדת.

הרבה זמן כבר קיימות מחלוקות באשר ליעילות המדיטציה, ותמיד היה ויכוח האם היא מועילה באמת. אבל כאשר התפרסם מחקר של אוניברסיטת הרווארד הנחשבת בשנת 2014, אשר בחן מעל 19,000 מקרים של מדיטציה, התוצאות היו ברורות. המדיטציה נמצאה כמסייעת בהפחתת לחץ, חרדה, דיכאון ואפילו כאבים. אז אם אתם נמנים בין תומכי או מתנגדי המדיטציה, אתם לא יכולים להתווכח עם העובדות.

מדיטמיה לפני שינה

 

4. תהיו יצירתיים

בשנת 2006, מעצבת העל, ורה וואנג אמרה למגזין Fortune שהשגרה הלילית שלה כוללת, "כמות מכובדת של "זמן עיצוב" – גם מבחינה רעיונית וגם מבחינה ממשית.

מה שמעניין פה הוא, שיש מחקר שלמעשה מוכיח שהזמן בלילה יכול להיות הזמן המושלם עבור יצירתיות, אפילו אם אנחנו עייפים מיום ארוך. מחקר ממכללת אלביון גילה כי, "המשימות הדורשות יצירתיות, בוצעו טוב יותר ובאופן עקבי בזמנים לא אופטימליים של היום"

אז אם אתה אדם של בוקר, הרעיונות היצירתיים ביותר שלך יבואו ממש לפני השינה. כלומר, הפוך על הפוך ממש כשכבר לא חושבים בהגיון. חוקרים מאמינים שזה נכון, כי המוח שלנו הוא פחות מאופק בלילה. היכולת שלנו ליצור הקשרים לוגיים נחלשת לפני השינה, אבל זה עובד לטובתינו, כי אנחנו מסוגלים פתאום ליצור קשרים שלא היינו מסוגלים ליצור בדרך אחרת.

אז אם אתם עומדים בפני בעיה מסוימת בעבודה, בבית או בכל מקום אחר, לפעמים כל מה שנדרש הוא לאמץ את המוח שלנו קצת לפני השינה במשך מספר ימים ובטוח נקבל פתרונות ודרכים יצירתיות למציאת הפתרון.

 

5. תכננו את יום המחר

מנכ"ל אמריקן אקספרס אוהב לנהל את הזמן שלו, והוא עושה זאת  לפני השינה בצורה פשוטה מאוד. הוא מתכנן את שלושת הדברים שהוא רוצה להשיג ביום הבא. בדרך זו, הוא יכול להתעורר בבוקר, להגיע לעבודה ולהתחיל לעבוד על המשימות החשובות ביותר שלו, מיד.

מחקר משלהי שנות ה-90 תומך בהתמכרות המוזרה של המנכ"ל עם תכנון היום שלמחרת ממש לפני השינה. החוקרים עקבו אחר קבוצה של תלמידים משנותיהם בתיכון ועד אשר סיימו את לימודיהם באוניברסיטה. כאשר החוקרים חזרו שוב לאותם נחקרים שעמדו לסיים את לימודיהם לתואר, הם גילו תגלית משמעותית.

התלמידים עם כישורי ניהול הזמן הטובים יותר, קיבלו ממוצע ציונים גבוה יותר מסטודנטים שקבלו ציונים גבוהים יותר בבחינות הפסיכומטרי.

למעשה, ניהול הזמן שיחק תפקיד גדול יותר בהצלחה בלימודים מאשר יכולות קוגנטיביות ויכולות הלימוד.

 

לפני שינה

 

FacebookTwitterGoogle+WhatsAppShare

תגובות

אולי יעניין אותך גם

שפת גוף

13 טעויות שפת גוף שכולנו עושים

לגוף שלנו שפה משלו ו"המילים" שלו הן לא תמיד נחמדות. שפת הגוף שלך הפכה קרוב ...

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *